ATELIERS PIERRE LAFON

Architecture - Landscape - Civil engineering

44.4
Hôtel 5* Collines réception
Reception hills
Date: 
2009-2012
Site: 
Ningbo - Zhejiang / China
9° 50' 19.05" N - 121° 33' 49.89" E
Client: 

Ningbo Trans Immo Real

Estate Development Co

LTD

Team: 

South Design Chine : B.E.T. Général 

Lo Kear Kun : coordination administrative Chine 

David Y : conseil en commercialisation 

Hiromi Kashiwagi : Space designer 

BOMA- Barcelona - Robero Brufau : ingénieur conseil

The lowest part is occupied by the hills, structures made from successive parabola. They host the lobby, lounges, clubs, restaurants. Some holes go through the hills; while introducing in the heart of the structure a peculiar natural light, they constitute entrances where lifts create relationship between aerial and underground structures. Inside, there is a soft and diffused light, like in underbrush. Locally the ground is dug, allowing accesses to the basement, the clubs.

 

宾馆建筑下方是山丘建筑。此建筑由抛物线结构体系架空形成了内部的宾馆大厅,宴会厅,俱乐部和餐厅。建筑上有一些缺口,它们在通向建筑内部结构核心的同时,也把柔和的自然光引进建筑内部。同时它们还是建筑的通道、出入口、电梯和整个建筑体系的竖向交通联系。建筑内部,自然光柔和而弥散,好像我们在小树丛里。俱乐部在地下一层。